Αντωνία Παπαμιχαήλ

Η Αντωνία Παπαμιχαήλ αποφοίτησε το 2010 από το AΤΕΙ Αθηνών και το τμήμα Εργοθεραπείας. Η πτυχιακή της εργασία με τίτλο: ‘Η Εργοθεραπευτική Παρέμβαση στην Οστεοπόρωση’ αποτελεί το 1o ακαδημαϊκό σύγγραμμα, που δημιουργήθηκε για την εικόνα της Οστεοπόρωσης, στα ακαδημαϊκά πλαίσια του τμήματος της Εργοθεραπείας.

Ξεκίνησε την καριέρα της, ως Νευρολογική Ορθοπεδική Εργοθεραπεύτρια το 2011, εργαζόμενη με ενήλικες με νευρολογικές διαταραχές (ημιπληγία, τετραπληγία, παραπληγία), συνέπεια ατυχήματος ή παθολογικής κατάστασης σε ιδιωτικές δομές αποκατάστασης. Φέρει εξειδικεύσεις στην κατασκευή ναρθήκων, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια, πάνω στην αποκατάσταση του ημιπληγικού ασθενή.
Σταδιακά το ενδιαφέρον της στράφηκε προς την Παιδιατρική Εργοθεραπεία. Έτσι το 2011 στα πλαίσια 6ου Πανελλήνιου Συνέδριου Εργοθεραπείας με θέμα: «ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ», παρουσιάζει επιστημονική εργασία με θέμα: ‘Drumming, ένα εργαλείο της Εργοθεραπευτικής Παρέμβασης’. Έκτοτε άρχισε να εργάζεται κατ’ οίκον, σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, αλλά και σε νηπιαγωγεία, ως Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια.

Έχει παρακολουθήσει κύκλο εκπαίδευσης & εποπτείας με επόπτη τον Παιδιατρικό Εργοθεραπευτή, Στράτο Αλεξάνδρου. Ακολούθησε η μετεκπαίδευση της, πάνω στη Αισθητηριακή Ολοκλήρωση, και είναι κάτοχος Επιπέδου 1 , 2 & 3, καθώς και η εξειδίκευση της, πάνω στη δόμηση περιβάλλοντος TEACCH, από την Catherine Faherty, σε συνεργασία με το παράρτημα Θεσσαλονίκης της Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (2011). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακής εξειδίκευσης από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα την ΔΕΠ-Υ σε παιδιά (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητα), ενώ έχει στο ενεργητικό της πλήθος σεμιναρίων, πάνω στον τομέα των αναπτυξιακών διαταραχών. Η ίδια έχει εισηγηθεί σε αρκετές παρουσιάσεις και δράσεις, που αφορούν στην ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού, γύρω από την Εργοθεραπεία και τις θεραπευτικές παρεμβάσεις σε παιδιά.

Το 2015 δημιουργεί το Πρότυπο Κέντρο Αναπτυξιακής Παρέμβασης ‘Ταξιάρχης’ στο Κορωπί Ανατολικής Αττικής, που παρέχει υπηρεσίες Εργοθεραπείας, Λογοθεραπείας, Ειδικής Αγωγής, Παιδοψυχολογικής Παρέμβασης & Συμβουλευτικής Γονέων. Από το 2015 ως και σήμερα, δρα στα πλαίσια του ‘Ταξιάρχη’, ως επιστημονική υπεύθυνη των προγραμμάτων και παράλληλα, οργανώνει θεραπευτικά προγράμματα Εργοθεραπείας για παιδιά ηλικίας από 2 εως 15, που ανήκουν στο φάσμα των αναπτυξιακών διαταραχών, με βαρύτητα στο Φάσμα του Αυτισμού, την ΔΕΠ-Υ, τις μαθησιακές δυσκολίες & την Νοητική Υστέρηση, αλλά και με παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (Αυτισμός, ΔΕΠ-Υ, σύνδρομο Down), Δυσγραφία και Μαθησιακές Δυσκολίες

124110290_10224808409621656_5218368582121833795_n