Πληροφορίες για παράλληλη στήριξη

Συχνά τα παιδιά που έχουν διαγνωστεί με κάποια αναπτυξιακή διαταραχή όπως Αυτισμός, ΔΕΠ-Υ ή κινητική αναπηρία ή άλλα σύνδρομα ή καταστάσεις, προβλέπεται να συνοδεύονται στο χώρο του σχολείου από ειδικό προσωπικό, όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, το οποίο ονομάζεται ‘παράλληλη στήριξη’ , ‘βοηθητικό προσωπικό’ ή ‘σχολικός νοσηλευτής’.

Και τα 3 αποτελούν αναγνωρισμένους θεσμούς από το Υπουργείο Παιδείας και η συμβολή τους είναι αξιοσημείωτη για την κοινωνική και εκπαιδευτική ένταξη των παιδιών.

Ακόμα περισσότερα εδώ: https://nevronas.gr/ti-esti-parallili-stirixi/ ή εδώ https://edu.klimaka.gr/sxoleia/eidikh-agwgh/1342-enhmerwsh-gia-thn-parallhlh-sthrixh
Αν η επιλογή της παράλληλης στήριξης ή του βοηθητικού προσωπικού που στέλνονται απο το Υπουργείο Παιδείας δεν ενδιαφέρει τον γονέα, τότε μπορεί να προσλάβει ιδιωτικά θεραπευτή της επιλογής του για αυτό το σκοπό.

Στο “Ταξιάρχης” παραμένουμε ασφαλείς καθώς λαμβάνουμε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την προστασία των πελατών και του προσωπικού από τον COVID-19. Έχουμε προβεί σε αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των προγραμμάτων θεραπείας ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός ενώ επίσης παρέχουμε αξιολογήσεις και θεραπείες εξ αποστάσεως.