Πρόγραμμα Ημιαυτόνομης Διαβίωσης

Πρόγραμμα Ημιαυτόνομης Διαβίωσης για εφήβους ηλικίας 11 – 15 ετών.

Το Πρότυπο Κέντρο Αναπτυξιακής Παρέμβασης, “Ταξιάρχης” πέραν των ατομικών προγραμμάτων του, που προωθούνται με επιτυχία την τελευταία 6ετία, φέρνει νέα προγράμματα θεραπευτικών παρεμβάσεων για τους εφήβους με νευροαναπτυξιακές διαταραχές (εύρος ηλικιών 11 έως 15 ετών).

Κάθε Σαββατοκύριακο μεταξύ 9 το πρωί με 3 το μεσημέρι, ο χώρος μας θα παρέχει πρόγραμμα ημιαυτόνομης διαβίωσης και ομαδικών δραστηριοτήτων, που σκοπό θα έχουν την προώθηση των κοινωνικών και δημιουργικών δεξιοτήτων των εφήβων (έως 2 άτομα και ο θεραπευτής λόγω Covid-19, τηρουμένων όλων των μέτρων ασφαλείας που προβλέπονται από τους αρμόδιους φορείς).

Λεπτομέρειες προγράμματος: Έμπειρο προσωπικό με αγάπη για τα παιδιά. Το πρόγραμμα της ημιαυτόνομης διαβίωσης στοχεύει στην αυτονομία σε δραστηριότητες καθημερινής ζωής με διαβαθμισμένο και παιγνιώδη τρόπο. Οι έφηβοι δρουν σε μεικτές ομάδες και εμψυχώνονται επίσης, ως προς την προώθηση κοινωνικών τους δεξιοτήτων.

Προϋποθέσεις για την συμμετοχή στο πρόγραμμα: Ο έφηβος να μπορεί να εξυπηρετείται έστω μερικώς στη σίτιση και στην τουαλέτα και να παρουσιάζει ένα βασικό επίπεδο λόγου.

Εξαιρετικά περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Επικοινωνήστε μαζί για περισσότερες πληροφορίες. 2130.37.65.45 ή/και 6944.23.51.53 (Επιστημονικά Υπεύθυνη κα Τόνια Παπαμιχαήλ – Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια

Θέλετε να κλείσετε ραντεβού και να μάθετε περισσότερα για μας και το κέντρο μας;

Στο “Ταξιάρχης” παραμένουμε ασφαλείς καθώς λαμβάνουμε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την προστασία των πελατών και του προσωπικού από τον COVID-19. Έχουμε προβεί σε αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των προγραμμάτων θεραπείας ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός ενώ επίσης παρέχουμε αξιολογήσεις και θεραπείες εξ αποστάσεως.