Υπηρεσίες

Εργοθεραπεία

Η Εργοθεραπεία στα πλαίσια των προγραμμάτων της προωθηθεί στο παιδί σας όλες εκείνες τις δεξιότητες,(αισθητηριακές,κινητικές, γνωστικές) που του είναι απαραίτητες για την εκτέλεση σημαντικών δραστηριοτήτων καθημερινής ζωής (όπως η γραφή, το παιχνίδι,η προσωπική υγιεινή, το ντύσιμο), οι οποίες συμβάλλουν με την σειρά τους, στην ομαλή εξέλιξη της προσωπικότητας και της καθημερινότητας του.

Λογοθεραπεία

Η Λογοθεραπεία είναι η επιστήμη που ασχολείται με την πρόληψη, την αξιολόγηση, τη διάγνωση και την θεραπεία των διαταραχών λόγου, ομιλίας, επικοινωνίας, ροής, φώνησης αλλά και διαταραχές κατάποσης σε παιδιά και ενήλικες.

Αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών

Ο Ειδικός Παιδαγωγός είναι ένας άρτια καταρτισμένος επαγγελματίας στο πεδίο της ειδικής εκπαίδευσης, αλλά και της διαχείρισης της συμπεριφορικής εικόνας ενός παιδιού. Οργανώνει και προωθεί προγράμματα τόσο Ειδικού Μαθησιακού, όσο και Ειδικής Διαπαιδαγώγησης.

Παιδοψυχολογική Παρέμβαση - Συμβουλευτική Γονέων

Έχει αποδειχτεί πως είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για τους γονείς να συμβουλεύονται ένα παιδοψυχολόγο ειδικευμένο σε θέματα διαπαιδαγώγησης και επικοινωνίας με το παιδί και γενικότερα με τα μέλη της οικογένειας.

Συνεργασία και με άλλες ειδικότητες

Υπό κατασκευή

Εξ' αποστάσεως on line συνεδρίες

Υπό κατασκευή

Πρόγραμμα Ημιαυτόνομης Διαβίωσης

Για Χαρούμενα Παιδιά και Χαρούμενους Γονείς…

Πρόγραμμα Ημιαυτόνομης Διαβίωσης για εφήβους ηλικίας 11 – 16 ετών.

Καθημερινό πρωινό τμήμα πρώιμης θεραπευτικής παρέμβασης

Έρχεται…

Καθημερινή Σχολική Μελέτη παιδιών με νευροαναπτυξιακές διαταραχές

Υπό κατασκευή

Εκπαίδευση Γονέων σε πραγματικό χρόνο

Υπό κατασκευή

Για κατοίκους εκτός Αθηνών ή και εκτός Ελλάδας

Στα θεραπευτικά μας προγράμματα δεχόμαστε κατοίκους και εκτός Αθηνών, για όσο διαρκέσει η παραμονή τους στο νομό Αττικής, παρέχοντας συμπυκνωμένο και εντατικό πρόγραμμα θεραπευτικών παρεμβάσεων και εκπαίδευσης γονέων. Ένα παραθυράκι όπως και στο τέλος κάθε τμήματος υπηρεσιών που να λέει ‘θέλετε να κλείσετε ραντεβού;’ δεν θα με χάλαγε να σας πω την αλήθεια.

Θέλετε να κλείσετε ραντεβού και να μάθετε περισσότερα για μας και το κέντρο μας;

Στο “Ταξιάρχης” παραμένουμε ασφαλείς καθώς λαμβάνουμε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την προστασία των πελατών και του προσωπικού από τον COVID-19. Έχουμε προβεί σε αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των προγραμμάτων θεραπείας ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός ενώ επίσης παρέχουμε αξιολογήσεις και θεραπείες εξ αποστάσεως.