Θεοδώρα Κατσουράνη

Η Θεοδώρα Κατσουράνη εργάζεται στο Πρότυπο Κέντρο Αναπτυξιακής Παρέμβασης ΄΄Ταξιάρχης’’ ως Ειδικός Παιδαγωγός. Είναι πτυχιούχος του Εθνικού Καποδιστριακού Αθηνών(ΕΚΠΑ) και επιπλέον κάτοχος μεταπτυχιακού Διπλώματος της Ειδικής Αγωγής από το Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Έχει εξειδικευτεί στο πρόγραμμα Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στην Διάγνωση και Αποκατάσταση των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών –Δυσλεξίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Επίσης έχει εκπαιδευτεί στην αναγνώριση των συμπτωμάτων και την αντιμετώπιση του αυτισμού καθώς και στην χορήγηση και ερμηνεία του Αθηνά Τεστ.Στα 20 χρόνια εργασιακής εμπειρίας έχει εργαστεί ως παιδαγωγός και υπεύθυνη εκπαίδευσης σε χώρους παιδικής προστασίας και αγωγής, σε ατομικές συνεδρίες παρέχοντας υπηρεσίες ειδικού παιδαγωγού αλλά και σε σχολεία ως παράλληλη στήριξη σε παιδιά με ειδικές αναπτυξιακές ανάγκες. Συνεργάζεται με το κέντρο ‘’Ταξιάρχης’’ από τον Σεπτέμβριο του 2020 αναλαμβάνοντας την διάγνωση και αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών και την προετοιμασία νηπίων για την ένταξή τους στο Δημοτικό σχολείο.

Ενδεικτικές αναφορές σε σεμινάρια και εκπαιδεύσεις:

  • Ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στην χορήγηση και ερμηνεία του Αθηνά Τεστ
  • Εκπαίδευση στο Κέντρο στήριξης παιδιού και εφήβου.
  • Ετήσιο πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Ειδική αγωγή και Εκπαίδευση , Πανεπιστήμιο Αιγαίου
  • Σεμινάριο 6μηνο Αυτισμός, συμπτώματα και θεραπεία, ΕΚΠΑ
  • Σεμινάριο Μαθησιακές Δυσκολίες- Δυσλεξία(Πανεπιστήμιο Αθηνών υπό την αιγίδα της Δρ.Δ.Μαυρομμάτη)
  • Coping with Dyslexia: the benefits of inclusive psychopedagogical intervention. Case report , Kavala 28th June 2018
  • H σημασία της πρώιμης παρέμβασης στην επιτυχή αντιμετώπιση της Δυσλεξίας .7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημών Εκπαίδευσης και Αγωγής 15-18 Ιουνίου 2017,Αθήνα
100544634_265882618157175_7908520769016037376_n (1)