Εξ’ αποστάσεως on line συνεδρίες

Οι εξ’ αποστάσεως (on line) συνεδρίες παρουσιάζονταν ως μια επιλογή για τους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών, που δεν είχαν εύκολη πρόσβαση σε αστικά κέντρα, για θεραπευτικές παρεμβάσεις και προ εποχής κορωνοοιού.

Πλέον η εξ’ αποστάσεως θεραπευτική παρέμβαση, αποτελεί μια από τις επιλογές των ευπαθών ομάδων, που επιθυμούν να διατηρήσουν, μια επαφή με το θεραπευτικό τους πρόγραμμα, αλλά όχι δια ζώσης, για ευνόητους λόγους.

Η δική μας θέση: Είναι βέβαιο πως αποτελεί μια λύση από το να μείνει κανείς χωρίς κανενός είδους θεραπευτική υποστήριξη.

Η πραγματικότητα των εξ’ αποστάσεως συνεδριών με την βοήθεια της τεχνολογίας, σαφώς διαφέρει από τις δια ζώσης και η μορφή τους εστιάζεται περισσότερο σε ένα είδος συμβουλευτικής – καθοδήγησης στην ουσία. Ωστόσο τους τελευταίους μήνες έγινε προσπάθεια από μέρους μας, να προωθηθούν μέσω διαδικτύου συνεδρίες Λογοθεραπείας. Διακρίναμε πως η γονική παρουσία και εποπτεία κρίνεται απαραίτητη, κατά την διάρκεια της παρέμβασης.

Είναι αυτονόητο πως ένας αξιόπιστος εξοπλισμός, σε ήσυχο μέρος, απομονωμένο από τον θόρυβο, που να αφορά σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, πληκτρολόγιο, ποντίκι , ηχεία, ακουστικά , μικρόφωνο , εκτυπωτή με δυνατότητα για σάρωση , πέραν από εκτύπωση (hardare), ένα πρόγραμμα βιντεοκλήσης όπως το Ζοοm ή Skype (software) και καλή ταχύτητα σύνδεσης Internet, αποτελούν απαιτούμενες προϋποθέσεις για την εκπλήρωση αυτών των προγραμμάτων.

Η αλήθεια είναι πως η διαδικασία της ‘Τηλεθεραπείας’, όπως αλλιώς ονομάζεται ‘γράφει’ με τον δικό της μοναδικό τρόπο στον καθένα και στις ανάγκες του.

Κανείς θα μπορέσει να διακρίνει όμως, μόνο αν δοκιμάσει.

Ως στιγμής δεν έχουμε πλήρη εικόνα στην χώρα μας, για το που βρίσκεται το επίπεδο ικανοποίησης των εξυπηρετούμενων αυτών των υπηρεσιών.

Η ‘Τηλεθεραπεία’ μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις παρεχόμενες ειδικότητες του χώρου μας, εφόσον αυτό αρμόζει ρεαλιστικά στις ανάγκες των θεραπευομένων: Εργοθεραπεία, Λογοθεραπεία, Ειδικό Μαθησιακό, Ατομική Ψυχοθεραπεία, Συμβουλευτική Γονέων, Εκπαίδευση Γονέων.

Δεχόμαστε αιτήσεις ενδιαφέροντος τόσο τηλεφωνικά, όσο και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Βρισκόμαστε στην διάθεσή σας, για οποιαδήποτε απορία.

Θέλετε να κλείσετε ραντεβού και να μάθετε περισσότερα για μας και το κέντρο μας;

Στο “Ταξιάρχης” παραμένουμε ασφαλείς καθώς λαμβάνουμε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την προστασία των πελατών και του προσωπικού από τον COVID-19. Έχουμε προβεί σε αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των προγραμμάτων θεραπείας ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός ενώ επίσης παρέχουμε αξιολογήσεις και θεραπείες εξ αποστάσεως.